je-li-trziste-zasiceno

Je li tržište zaista zasićeno fitnes trenerima?

Često možemo čuti kako se priča da je tržište prezasićeno fitnes trenerima i da se teško probiti. Je li to zaista tako i koliko se ustvari teško probiti na tržištu do svojih prvih klijenata?

Svatko je danas trener

Doista je tako, svatko tko malo izgradi tijelo i skine nešto masti da ima vidljiv six pack se naziva trenerom i bez problema može početi nuditi programe treninga, a ne znamo koliko ima znanja o programiranju treninga, vještina u radu s ljudima i u konačnici, spobnost da zdrav način života prilagodi svakodnevici obične osobe kojoj se dan ne vrti oko fitnesa.

Možemo li sukladno tome reći da je tržište zasićeno trenerima?

je-li-trziste-zasiceno

>> KAKO LAKŠE PRODATI USLUGU? <<

Kakvim trenerima je tržište zasićeno?

Kada bi rekli da je tržište zasićeno trenerima, to bi značilo da prosječan Hrvat ima širok izbor i da smo među najfit nacijama. Ipak, stvarnost je potpuno suprotna, najdeblja smo nacija u EU i teško da će nam itko preoteti tron kako sada stvari stoje.

Kako je to moguće ako ima toliko trenera?

Zato jer je tržište zasićeno lošim trenerima kojima je vrhunac slika bez majice uz tekst “Nikada ne odustaj” ili “Možeš sve što želiš” te ako ste jedni od njih, bit će se prilično teško probiti jer su svi manje više isti.

Kod muškaraca su to profili gdje je 95% objava njihove fotografije bez majice u raznim pozama uz izlizane motivacijske tekstove dok je to kod žena nenormalno izvijanje donjeg dijela leđa kako bi gluteus u tajicama došao do što većeg izražaja uz neizostavne izlizane motivacijske poruke koje se neprestano ponavljaju.

Kako se probiti?

Doslovno se nikada nije bilo lakše probiti u moru “ime_prezime_fit” profila prepunih šupljih objava. Formula koja funkcionira i koja će zauvijek funkcionirati jest sljedeća:

  • pruži vrijednost svojim pratiteljima kroz kvalitetan edukativan sadržaj
  • gradi individualne odnose s pratiteljima koji su tvoji budući klijenti
  • dobro definiraj svoju target skupinu i obraćaj se isključivo njima
  • objavljuj konstantno, makar to bile 2-3 objave tjedno, ali budi tu
  • doziraj prodajne objave, društvene mreže nisu tržnica

S obzirom da većina profila ne radi ove stvari, naravno da će svi biti isti i na jednako dosadan način pokušati prikazati zdrav način života svojim pratiteljima kroz fokus na motivacijske poruke uz svoje slike. Naravno da će onda takvi reći da se teško probiti jer je to živa istina – takvim pristupom ste još samo jedni u nizu.

Zaključak

Pristupite svojoj fitnes priči pametno, budite odgovorni oko informacija koje širite i fokusirajte se na to da educirate svoje pratitelje. Vi ste profesori svoje strasti, a pratitelji su učenici. Naučite ih kvalitetno i šanse da postanu vaši klijenti su znatno veće.