kako-podijeliti-objavu-na-story

Kako podijeliti objavu na Story?

Kako podijeliti objavu na story je pitanje koje vas možda muči, ali postupak je jednostavan i za reach objave je važno dijeliti ju na Story. U ovom članku ću na jednostavan način, kroz screenshotove i korake objasniti kako da to napravite.

Zašto je dobro podijeliti objavu na Story?

Kada postavite novu objavu na Instagramu, ona se prikazuje vašim pratiteljima u njihovom feedu. Zašto im se ne bi prikazala na još jednom mjestu? Onom mjestu koje provjeravaju više puta dnevno i koje je iznad feeda?

Tako je, dobro mislite.

kako-podijeliti-objavu-na-story

>> INSTAGRAM ALGORITAM – KAKO FUNKCIONIRA I KAKO GA HAKIRATI? <<

Idemo im dati još jedno mjesto gdje će saznati da imamo novu objavu, a to će biti Instagram Story. Na taj način će kroz Story saznati da ste objavili nešto novo i postoje veće šanse da će otići na profil, pogledati objavu koju možda ne bi vidjeli kroz feed.

U prijevodu, time što dijelite objavu na Story, povećavate šanse da ju više pratitelja vidi, u prijevodu povećavate reach objave.

Sada kada znamo zašto bi to trebali raditi, idemo vidjeti kako to napraviti.

Kako podijeliti objavu na Story?

Objasnit ću jednostavno, kroz korake i screenshotove, sve će odmah biti jasno.

Korak 1 – odaberite objavu koju želite podijeliti

kako-podijeliti-objavu-na-story-1

Korak 2 – odaberite DM znak desno od ikonice za komentar

kako-podijeliti-objavu

Korak 3 – odaberite opciju “Add Post to your Story”

kako-podijeliti

Nakon toga će se otvoriti Story s objavom i sve što trebate je dodati željeni tekst, elemente i objaviti ga. Preporuka je na post staviti sticker “Tap Here” tako da osoba zna da treba “tapnuti” na objavu kako bi mogla istu otvoriti.

Zaključak

Ovo je način kako podijeliti objavu na Story i zaista mislim da je ovo korisno raditi za svaku objavu koju objavite na Instagramu jer se tako pojavljujete svojim pratiteljima na još jednom mjestu koje nije samo feed, a svi dobro znamo da danas manje više većina osoba koje otvore Instagram uz neizostavno scrollanje feeda puno više prolaze kroz Story opciju.