kako izbrisati instagram profil

Kako izbrisati Instagram profil?

Kako izbrisati Instagram profil je nešto što ste se možda zapitali, ali nikako niste uspjeli pronaći opciju za brisanje Instagram profila, pogotovo ne preko mobilne aplikacije. Nećemo ulaziti u razloge zašto želite obrisati svoj profil, ali nije da ne vidite opciju, ova radnja se jednostavno ne može napraviti putem Instagram aplikacije.

kako izbrisati instagram profil

>> INSTAGRAM ALGORITAM U 2020. GODINI – SVE NA JEDNOM MJESTU <<

Zato ćemo u ovom članku dati nekoliko načina kako možete izbrisati svoj profil na Instagramu.

Kako izbrisati Instagram profil?

Ovo je moguće samo ako se na Instagram ulogirate preko računala, a tada imate dvije opcije koje možete iskoristiti:

  1. Privremeno gašenje profila
  2. Trajno gašenje profila

1. Privremeno gašenje Instagram profila

Možda želite privremeno ugasiti svoj profil jer vam treba odmor od svega, trenutno ne želite biti na Instagramu, ali s druge strane, ne želite izgubiti sve pratitelje, sav sadržaj koji objavljujete, sve privatne poruke. Zato Instagram nudi opciju privremenog gašenja gdje jednostavno svoj profil možete staviti na standby.

Idemo u nekoliko slika vidjeti kako to možete napraviti. Nakon što se prijavite u svoj Instagram profil putem računala, pozicionirajte se na početnu stranicu profila i kliknite na Edit profile.

kako-deaktivirati-instagram-profil

Zatim na dnu odaberite opciju Temporarily disable my account

kako-deaktivirati-instagram

Nakon što odaberete razlog gašenja i unesete svoju šifru, sve što je preostalo jest kliknuti na Temporarily Disable Account.

kako-obrisati-instagram-profil-2

>> KAKO UKLONITI POZADINU SA SLIKE U 3 SEKUNDE? <<

2. Trajno gašenje Instagram profila

Prije nego odaberete ovu opciju, imajte na umu da je ovo točka iz koje doslovno nema povratka. Sve vaše slike, videi, pratitelji i poruke bit će obrisani. Također, račun koji ste trajno obrisali ne možete ponovno reaktivirati. Ta opcija je dostupna putem posebnog linka.

Svoj profil na Instagramu trajno ćete obrisati u 4 koraka:

  1. Kliknite na poveznicu za trajno brisanje Instagram profila
  2. Odaberite jedan od razloga iz padajućeg izbornika
  3. Upišite šifru svojeg Instagram profila
  4. Kliknite na Permanently delete my account

Zaključak

Ja ne radim za Instagram pa neću provesti ostatak članka nagovarajući vas da ne izbrišete svoj profil. Imajte samo na umu da je nekada privremeno gašenje možda bolja opcija, kako bi zadržali sav sadržaj i trenutke, a uvijek možete svoj profil napraviti privatnim tako da nitko ne može vidjeti sadržaj osim vaših pratitelja.

S druge strane, ako ste zaista odlučili trajno ugasiti Instagram profil i zatvoriti tu priču zauvijek, nadam se da će vam ovaj članak biti od pomoći, nisam htio previše duljiti već dati kratke i jasne upute kako to napraviti.